Nieuws

Alle informatie over de Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD)

De Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn die het verzamelen van duurzaamheidsinformatie en het opnemen hiervan in het jaarverslag verplicht stelt voor beursgenoteerde en grote bedrijven. De eerste bedrijven moeten in 2025 over boekjaar 2024 gaan rapporteren. Hier lees je alle informatie over de CSRD-verplichting.

De nieuwe richtlijn dwingt transparantie af op het gebied van duurzaamheid, sociale omstandigheden en bestuur. De Europese Commissie gaf onlangs, op 31 juli 2023, een klap op de standaarden waaraan deze rapportage moet voldoen. Veel duurzaamheidsinformatie is binnen het bedrijf zelf te vinden, maar het is ook noodzakelijk om bij leveranciers en onderaannemers aan te kloppen voor een volledig beeld. Het is een flinke klus om de hele duurzaamheidsketen van je bedrijf in kaart te brengen; begin daarom op tijd met het verzamelen van alle gegevens.

Dit document bevat veel informatie, maar na het lezen ben je volledig op de hoogte en kun je aan de slag met de CSRD. Voor vragen kun je mailen naar info@onl.nl.