Nieuws

Alternatief kapitaal – Ondernemersvraag in De Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Ik verkoop zonwering en doe vaak grote projecten, zoals het leveren van zonneschermen aan scholen en bejaardentehuizen. Helaas heb ik nu even geen 90.000 euro op de plank liggen om de inkoop van ons volgende project te financieren. Bij mijn bank vang ik bot. Zal ik de alternatieve financieringsmarkt verkennen?

Dat is een uitstekend idee. De alternatieve financieringsmarkt groeit als kool. Vorig jaar verkregen 12.839 bedrijven non-bancaire financiering (van minder dan een miljoen), terwijl dit in 2017 nog 7.279 bedrijven waren. Een groei van 76.4 procent.

Het aanbod van financiers is gelukkig groot. Al maakt dit het tegelijkertijd lastig voor ondernemers om de perfecte match te vinden. Neem bij grote bedragen een goede financieel adviseur in de arm. Die helpt je een financieringsvraag op te stellen en brengt de alternatieven in beeld.

Wil je geen adviseur? Begin dan bij Stichting MKB Financiering. Deze onafhankelijke organisatie, gesteund door o.a. ONL en het ministerie van Economisch Zaken en Klimaat, biedt gratis een handige tool op hun site waarmee je in vier stappen een passende financier kunt vinden.

Onlangs hebben zij ook het keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ gelanceerd. Al 11 financiers hebben dit keurmerk.

Maar onthoud goed: als de financiering rond is, begint de wedstrijd pas echt.