Nieuws

Belofte maakt schuld – ONL bij EenVandaag

Op 14 september jl. sprak ONL voorman Hans Biesheuvel bij EenVandaag over de verhoging van het btw-tarief. De verhoging van het btw-tarief van 6 naar 9% zal voornamelijk bij ondernemers terechtkomen en zij zijn bang dat zij op deze manier de lasten van de dividendbelasting moeten betalen.

Sinds de crisis heeft ondernemend Nederland het zwaar gehad, toch is het herstel van de Nederlandse economie voor een groot deel aan hen te danken. Het kabinet heeft de ondernemer nodig, maar dat lijken zij zich niet goed te beseffen volgens Hans Biesheuvel: “Het is een onderwerp waar makkelijk overheen wordt gestapt, terwijl ondernemers de ruggengraat zijn van de economie”.

Toch wil hij voorop stellen dat zijn verhaal niet alleen maar negatief is. Hij begrijpt de moeilijke positie van een kabinet met een kleine meerderheid in de Tweede Kamer. Dat neemt echter niet weg dat belofte schuld maakt: “In het regeerakkoord staan een aantal goede punten, hier is echter nog niets mee gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan de vermogensrendementsheffing”, aldus Hans Biesheuvel.

De volledige opname kunt u hier terugluisteren.