Nieuws

Arbeidsmarkt

De huidige vorm van het arbeidscontract is achterhaald. Ondernemers bieden vanwege de hoge risico’s steeds minder medewerkers een vast contract aan. Het Nederlands arbeidsrecht zal in de basis moeten veranderen.
In de nieuwe arbeidsverhoudingen staan flexibiliteit en maatwerk centraal. In het kader van ‘een leven lang leren’ is het nodig om de flexibiliteit en het innovatie-denken van de toekomstige ondernemers te stimuleren. Hierdoor zal de totale flexibiliteit van de Nederlandse arbeidsmarkt worden bevorderd.

ONL voor Ondernemers ontwikkelt nieuwe ideeën om het vaste contract vorm te geven. Wij hebben bijvoorbeeld onlangs gepleit om het vaste arbeidscontract om te vormen tot een ‘employabilitycontract’ van 5 jaar. Bij dit employabilitycontract staat het hebben van werk centraal, niet de baan zelf. Gedurende de contractperiode wordt er door het bedrijf en de medewerker intensief geïnvesteerd in de capaciteiten van de werknemer. ONL voor Ondernemers is constant bezig om nieuwe initiatieven zoals dit te ontwikkelen.

Voor alle vragen en opmerkingen kan je je richten tot info@onl.nl. Vragen en opmerkingen van participanten van ONL voor Ondernemers worden vanzelfsprekend eerder behandeld.

Wil je meedenken of heb je suggesties? Meld je aan bij ONL voor Ondernemers! Op deze pagina vind je alle informatie.