Nieuws

Hans Biesheuvel in Van Liempt, één op één

Het RTL Z televisieprogramma Van Liempt, één op één, heeft aflevering 13 aan Hans Biesheuvel gewijd. In de uitzending wordt Hans Biesheuvel geïnterviewd door Paul van Liempt en spraken ze over ondernemerschap, de economie, de arbeidsmarkt en ONL voor Ondernemers.

“Ik wil een kabinet dat echt een can-do-mentaliteit heeft, maar ook de can-do mentaliteit in Nederland kan aanboren. Dat er een investeringsagenda komt dat ook het optimisme aanboort in Nederland. Gewoon vooruitkijken en het echte bindmiddel moet zijn de investeringsagenda voor Nederland.”

“Nederland is nu een entrepreneurial economy geworden. 93% van de Nederlandse bedrijven is een micro-bedrijf, daar werken minder dan 10 medewerkers. Daar is de ondernemer niet dé werkgever, natuurlijk formeel wel, maar in de praktijk sta je samen achter de toonbank of in een werkplaats. De Wet Werk en Zekerheid zet in de eerste plaats werkgevers en medewerkers tegenover elkaar, in plaats van dat ze met elkaar werken aan de toekomst van een bedrijf.”

“Als ik een oproep heb aan het nieuwe kabinet: regel dit, loon doorbetaling bij ziekte moet veel korter en ik zou zeggen haal de wet [werk en zekerheid] van tafel en ga terug naar de tekentafel.”

De uitzending was op 10 april 2017 op televisie, klik hier om de uitzending terug te kijken.

Hans Biesheuvel bij Van Liempt één op één