Schaduwkabinet

Adjiedj Bakas

Biografie

“Trendwatcher des Vaderlands” (NRC Handelsblad) Adjiedj Bakas  beschrijft in zijn nieuwste boek “Kapitalisme & Slowbalisering” hoe middenklasse en MKB zichzelf kunnen herbronnen en heruitvinden. Volgens Bakas kan het MKB door innovatie en assertiviteit een betere positie verwerven en daarmee ook de veiligheid en sociale cohesie in de samenleving versterken. Van zijn eerdere boeken (die verschenen in meerdere talen, zoals Engels, Duits, Chinees en Noors) werden meer dan 700.000 stuks verkocht. Hij geeft 200 lezingen per jaar in binnen- en buitenland.

Bakas (1963) werd in Suriname geboren. Zijn familie komt uit India. Hij woont sinds 1983 in Nederland, studeerde in 1987 af aan de Utrechtse universiteit in Neerlandistiek/Communicatiekunde, werkte bij NOS en KLM om erna zelfstandig ondernemer te worden. Hij schrijft opinieartikelen voor NRC Handelsblad, de Volkskrant, Jalta.nl, The Post Online e.a. en interviewt interessante Nederlanders voor het underground-tv-kanaal Cafe Weltschmerz.

Bakas “explodeert van enthousiasme” (Suddeutsche Zeitung), “benut zijn wereldburgerschap op briljante manier” (Times of India) en “moet zeer serieus worden genomen” (Henk Kamp).  Hij wordt genoemd om zijn “optimisme en inspiratiekracht” (Frits Bolkestein), “zijn ideeën zijn  belangrijk” (China Daily) en hij werd uitgeroepen tot een van de 25 meest creatieve Nederlanders (Management Team) en een van de 100 meest invloedrijke mediapersoonlijkheden (Nederlands Media Netwerk).  www.bakas.nl