Schaduwkabinet

Arjanneke Teeuw

Minister Arjanneke

Biografie

Arjanneke Teeuw (Bedum, 1967) studeerde Rechten en Beleid en Management Gezondheidszorg (1985) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In Gent en Parijs volgde ze de Master ‘Law and Economics’ (1991). Vijftien jaar later en een veelzijdige carrière in het bedrijfsleven rijker, start ze samen met partner Joost de Bruijne het voedingsmiddelenbedrijf Healthy People. Hun eerste product, het supergezonde granaatappelsap, introduceren ze in april 2006. Met succes. Inmiddels hebben alle supermarktformules in Nederland en een aantal in het buitenland, de vruchtensappen van Healthy People in het assortiment opgenomen.

Het geeft een geweldige kick te ervaren dat je gevoel juist is geweest. De pure, positieve en eerlijke benadering van Healthy People spreekt de consument aan. Een geweldige stimulans om door te gaan met het ontwikkelen van nieuwe, extra gezonde en lekkere producten

De loopbaan van Arjanneke begint in 1992 bij Procter & Gamble waar ze diverse marketing- en sales functies vervult. Van 1996 tot 2001 werkt ze als marketing manager Europe voor Philips Consumer Electronics. In deze periode is ze onder meer verantwoordelijk voor de introductie van de allereerste lila top design TV. Ze werkt een jaar bij een pr-bureau in Amsterdam waarna ze van 2002 tot 2005 als interim manager aan de slag gaat bij Campina (Mona en Vifit), Nutricia (Olvarit weekmenu) en Coca-Cola (o.a. Coca-Cola Lime).

Vanuit haar sterke interesse in de relatie tussen voeding en gezondheid begint Teeuw eind 2005 met de ontwikkeling van een eigen concept. Ze richt Healthy People letterlijk aan de keukentafel op, samen met haar partner Joost de Bruijne. Hun eerste product, het supergezonde granaatappelsap, introduceren ze in april 2006. Met succes. Sindsdien is het assortiment uitgebreid met ander gezond ‘superfruit’ en hebben alle grote supermarkten de vruchtensappen in de schappen staan.

Arjanneke is Schaduwminister en tevens regiovoorzitter van het ONL OndernemersParlement in de regio Haaglanden.