Schaduwkabinet

Hans Biesheuvel

Biografie

Hans Biesheuvel (1965) groeide op in een ondernemersgezin. Eind jaren ’80 koos hij eveneens voor het ondernemerschap en startte een technische groothandel. Dit werd later met de door zijn overgrootvader opgerichte onderneming, de Biesheuvel Groep.

“Ik ben geen man van feesten en partijen. Ben nooit op de voorgrond getreden en dat heb ik ook heel bewust niet gedaan. Als ondernemer staat je bedrijf voorop, niet jij. Zo ben ik ook opgevoed: hard werken en jezelf niet op de borst kloppen.”

In 2000 verkocht Hans de groep en werd directeur-eigenaar van PGZ International om vervolgens in 2011 de functie van voorzitter MKB Nederland te bekleden. In 2013 nam hij afscheid van deze functie om samen met Mirjam Bink ONL voor Ondernemers op te richten. Hier zet hij zich vanaf het begin met hart en ziel in om de stem van ondernemers beter te laten horen de brug te slaan naar de politiek.

“MKB-Nederland wilde graag een ondernemer als voorzitter en dat ben ik. Geen politiek gemasseerde man dus met fluwelen verhalen. Ik ben direct en niet altijd diplomatiek. Zo simpel is het. En ondernemers herkennen dat.”

Hans Biesheuvel over Ondernemen