Schaduwkabinet

Marga Hoek

Minister Marga

Biografie

Als voormalig CEO, (groeps)directielid, bestuurder, algemeen directeur van De Groene Zaak (sinds 2010) en initiatiefnemer van Het Groene Brein maakt Marga Hoek zich dagelijks sterk voor een versnelde verduurzaming van de economie. Ze heeft talloze publicaties op haar naam staan. In 2013 is haar eerste grote boek, ‘Zakendoen in de nieuwe economie: zeven vensters op succes’ verschenen, dat inmiddels is bekroond tot Managementboek van het Jaar 2014. In dit boek geeft Marga Hoek antwoord op de vraag: hoe verdien je als ondernemer je geld in een duurzame economie?

Ondernemend bestuurder Marga Hoek heeft brede bestuurlijke en directie-ervaring in zowel de publieke als private sector. Vanuit haar passie voor duurzaam ondernemen weet zij mensen mee te krijgen in de gewenste richting.  Marga heeft veel ervaring met het verbinden van uiteenlopende werelden en belangen en met bruggen slaan tussen het bedrijfsleven, de overheid en andere groeperingen en belanghebbenden. In diverse directiefuncties vertaalde en integreerde zij economische en maatschappelijke ontwikkelingen naar visie, positie en propositie en een te volgen koers. Eerder was Marga Hoek directeur Innovatie, MVO & Marketing bij de groepsdirectie van Bam Woningbouw, directeur van het projectenbureau van de gemeente Haarlemmermeer en CEO van bouwonderneming/projectontwikkelaar Thunnissen Groep BV in Heemstede.

Bestuurlijk is Marga Hoek actief in enkele Raden van Toezicht en Advies en publieke besturen, onder meer in de financiële- en corporatiesector.  Marga Hoek denkt en handelt in business cases. Behoud van winstgevendheid en continuïteit en versterking van de concurrentiepositie kenschetsen haar invalshoek op het vlak van duurzaam ondernemen.

Columns van Marga Hoek in De Financiële Telegraaf

 

Marga Hoek over Ondernemen