Nieuws

Hans Biesheuvel in BNR Zakendoen – Ondernemerspanel

BNR Zakendoen- Ondernemerspanel

Vrijdag 30 maart 2018

In het ondernemerspanel van BNR Zakendoen was Hans Biesheuvel te horen. Er is onder andere gepraat over het ondernemerschap en over de gas maatregel die Minister Wiebes wil nemen in Groningen.

Het kabinet zou vriendelijker worden voor ondernemers, maar dit is niet gebeurd. Kabinetsplannen die worden omgezet in wetten hebben niet voordelig uitgepakt voor ondernemers. Sterker nog, ondernemers gaan erop achteruit. Verschillende belastingadviseurs en accountants hebben dit bevestigd. Een van de knelpunten is ook weer toegang tot financiering. “Ik ga flink strijden zodat ondernemers weer goed kunnen investeren in de toekomst. ” zegt Hans Biesheuvel tijdens de uitzending van BNR Zakendoen.  

Ook de fiscale eenheid wordt verwaarloosd. Het belastingstelsel moet vereenvoudigd worden. Ondernemerschap is de sleutel tot maatschappelijke uitdagingen. Het ondernemersklimaat moet verbeterd worden. Dit betekend ook mee gaan met de tijd en niet blijven hangen in het verleden. Werknemers werken niet meer dertig jaar bij hetzelfde bedrijf. Dit is aan het veranderen. De gemiddelde arbeidsduur is momenteel vijf jaar. Het pensioenstelsel moet daarom ook drastisch aangepast worden. De overheid moet het geld momenteel niet herverdelen maar investeren in het aantrekkelijker maken van het ondernemerschap en hervormen van het pensioenstelsel.  

Tijdens de uitzending is ook gesproken over de gas maatregels die Minister Wiebes wil nemen in Groningen. “Minister Wiebes pakt de maatregelen die eerder gemaakt zijn door en dat dwingt iedereen om hierin te investeren, dit is goed voor Nederland.” Zegt Hans Biesheuvel. “De maatregelen zijn ook gebaseerd op politiek. Over elf maanden zijn de provinciale verkiezingen, hier zijn ze in Den Haag ook al mee bezig. Een van de nadelen is wel dat we een rap tempo afhankelijk worden van Russisch gas. Dit gaat veel invloed hebben op de geopolitiek en daarbij is Russisch gas nog milieuonvriendelijker.”