CoronaNieuws

Borgstelling overheid (BMKB) ook opengesteld voor non-bancaire financiers

Ook alternatieve financiers, zoals bijvoorbeeld crowdfunders, kunnen een borgstelling krijgen voor het verstrekken van leningen aan bedrijven die door de coronacrisis zwaar getroffen worden. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vandaag laten weten aan Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De borgstelling die de overheid verleent aan financiers voor kredietverstrekking wordt ook voor non-bancaire financiers opengesteld.

ONL-voorzitter Hans Biesheuvel is blij met dit nieuws: ‘Het is goed dat de overheid deze borgstelling ook openstelt voor non-bancaire financiers. Hierdoor kunnen meer ondernemers geholpen worden aan een extra lening om door deze crisis heen te komen.’

Dit is een belangrijke stap aangezien banken met grote capaciteitsproblematiek te maken hebben om alle aanvragen van ondernemers af te handelen. Hierdoor kan de kredietvraag van ondernemers zich meer spreiden over de financieringsmarkt, waardoor meer ondernemers sneller geholpen zijn.

Er is een versnelde accreditatieprocedure door RVO opgesteld, zodat alternatieve financiers zo snel mogelijk kunnen toetreden tot de BMKB. Zo kunnen ondernemers ook bij deze financiers, net zoals bij banken, gemakkelijker een krediet krijgen.

Samen met een aantal partners heeft ONL zich met volle kracht ingezet om dit resultaat voor elkaar te krijgen. Het is goed dat ondernemers in deze moeilijk tijd meer financieringsruimte krijgen.