AgendaNieuws

Brussel Tour 15 April – Nog enkele plaatsen beschikbaar

Er zijn nog enkele plaatsen* beschikbaar voor de Brussel Tour met ondernemers op 15 april. Wil je mee? Stuur dan een email naar info@onl.nl.

* Geen kosten voor participanten en parlementsleden

Via deze link kan je het Brusselstour ONL voor Ondernemers -15 april 2015 – Programma. inzien.

Verslag Brussel Tour 4 maart
De dag begon met een workshop ‘De Lobby in Brussel’ door Marieke Dekker. Als Directeur Public Affairs bij ONL kent Marieke de ins en outs van de besluitvormingsprocedure binnen de Europese Unie. Het werd duidelijk dat je door samen te werken, gecombineerd met een inhoudelijk verhaal en kennis van de procedure als ondernemer zeer veel invloed kan uitoefenen.

Astrid Weij, coördinator Randstad bij het Huis van de Nederlandse Provincies, vertelde over hoe ondernemers hun voordeel kunnen doen met de interne markt. Vanuit de Europese Unie zijn er veel fondsen beschikbaar voor regionale economische projecten.

Tijdens de lunch werden we ontvangen op de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging. Diplomaten Stephan Raes en Hanna Idema legden uit hoe zij namens Nederland de belangen behartigen.

’s Middags vertelde Matthijs van Miltenburg, Europarlementariër voor D66 hoe hij zich inzet voor de financiering van het MKB. De Europese Unie drukt een grote stempel op regels rondom financiële instellingen, kredietverlening en het beschikbaar maken van alternatieve financieringsvormen. Matthijs van Miltenburg is onder meer lid van de Commissie Regionale Ontwikkeling. In deze commissie wordt besloten hoe Europese regionale fondsen bij het MKB terechtkomen.

Aan het einde van de dag gaf Ron Korver, persvoorlichter voor de Commissie Economische en Monetaire Zaken, een presentatie over de Capital Markets Union.