Nieuws

ONL naar Brussel met ondernemers

ONL voor Ondernemers was gister op bezoek in Brussel met acht Nederlandse ondernemers.

Het thema van deze Brussel tour was ‘financiering’ en had een intensief programma. Er werd onder meer een bezoek gebracht aan het Europees Parlement, de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland en het Huis van de Nederlandse Provincies.

Cora van Nieuwenhuizen, Europarlementariër voor de VVD, sprak over de dagelijks praktijk in het Europees Parlement. Cora van Nieuwenhuizen is lid van de, voor het MKB zeer relevante, Commissie Industrie, Onderzoek en Energie en van de Commissie Economische en Monetaire Zaken. Daarnaast is zij lid van de recentelijk ingestelde Bijzondere Commissie Fiscale Rulings.

Tijdens het bezoek aan de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging vertelde Stephan Raes, Hoofd Economische Zaken, over de rol die de Permanente Vertegenwoordiging  vervult in het Europese besluitvormingsproces. Hierbij werd specifiek ingegaan op het onderwerp financiering.

Jan Willem Blok, directeur Government Affairs bij ABN AMRO, sprak bij het Huis van de Nederlandse Provincies over de besluitvorming in Brussel en de manier waarop de EU invloed heeft op de financiering van het MKB in Nederland. Tevens werd er door Marieke Dekker (ONL) en Astrid Weij (coördinator voor de Randstad) een workshop verzorgd over de besluitvorming bij de Europese instellingen.

De dag werd mooi afgesloten bij de Dutch Business Borrel van Dutch Network Brussels (DNB). Dit is een zakelijke netwerkborrel voor Nederlanders die actief zijn in Brussel in het bedrijfsleven, de politiek of beleid.

Op de foto van links naar rechts: Adriaan Hendrikse (NPEX), Steven Corijn (CompanyCure Bedrijfsovername), Michael Lukassen (TIIN Capital), Marieke Dekker (ONL), Fred van Zwieten (BNI), Carlo van der Weg (Credion), Filip den Eerzamen (Eerzamen Audit & Consulting B.V), Jos Winkel (Jos Winkel Brandpreventie),  Michiel Werkman (Insparco), Hans Biesheuvel (ONL).