Columns & OpiniestukkenNieuws

Can-do kabinet – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

Column Hans Biesheuvel, Telegraaf, 16 maart 2017

Can-do kabinet
Nederland heeft gestemd. Nu hebben we behoefte aan een ‘can-do kabinet’. Ik geef dat kabinet alvast enkele boodschappen mee.

De afgelopen jaren is het dak van de economie gerepareerd. Daar zijn offers voor gebracht. Sla er niet weer een gat in door flink te gaan uitgeven. Ik heb ook liever een lange formatie met gedegen werk, dan binnen zes weken een slecht compromis. Het volgende kabinet moet aan de slag met een investeringsagenda en het fundament van de economie versterken.

Juist een brede coalitie biedt kansen voor echte veranderingen. De arbeidsmarkt en het belastingstelsel zijn niet gebaat bij ideologische scherpslijperij, maar bij verstandig beleid met weinig politieke kleur.

De schatkist is op orde en de economie draait lekker. Er is nu geld om de belastingen te verlagen, het onderwijs te verbeteren, lasten en risico’s rondom werkgeverschap weg te nemen en ondernemers de ruimte te geven.

De belangrijkste opgave van de komende coalitie is om het optimisme aan te boren en Nederland toekomstgericht te maken. Zodra er geïnvesteerd wordt zetten mensen ook zelf de schouders eronder. Geef brandstof aan een can-do mentaliteit in de samenleving. Graag steek ik de hand uit naar het nieuwe kabinet om Nederland samen ondernemender te maken.