AgendaBesloten bijeenkomsten

CDA Amstelveen

Donderdag 26 september, 19.00 – 22.00 uur, De Veranda Amstelveen

Hans Biesheuvel is spreker bij het CDA Amstelveen

Het eerste Ondernemersdiner van CDA Amstelveen en CDA Amsterdam op 26 september was een groot succes. In goede sfeer spraken ondernemers met elkaar en met drie sprekers over de gevolgen van het kabinetsbeleid voor ondernemend Nederland. Boodschap bij alle drie: de overheid moet voorwaarden scheppen om ondernemers te laten innoveren en te ondernemen. En het daarbij laten.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) maakte duidelijk hoe hij een goed klimaat voor ondernemers weet te scheppen. Zowel voor grote als voor kleine. Amstelveen is al aantrekkelijk als vestigingsplaats door haar ligging en de goed opgeleide bevolking. Groot: We werven actief internationale ondernemingen, en winnen hen door mee te denken met waar zij behoefte aan hebben. Alle inspanningen hebben resultaat: Afgelopen maand kozen weer drie grote internationals voor Amstelveen.

Ook de kleine ondernemers moeten een goede boterham kunnen verdienen. Groot zoekt daarom altijd een evenwicht tussen de belangen van verschillende ondernemers en ondernemingen. Bijvoorbeeld door starters gericht te ondersteunen

Ook Hans Biesheuvel, initiatiefnemer van nieuwe beweging ONL voor Ondernemers, mist ruimte. . De aandacht ligt nu vooral bij het verdelen van een steeds kleinere koek en te weinig op innovatie. Hij kan zich beter vinden in de agenda die CDA voorman Buma begin vorige week presenteerde: minder lastenverzwaren en nivelleren, maar lastenverlichting en een wendbare overheid. Die zijn nodig om economische groei te krijgen.

Marijke Shahsavari-Janssen, CDA fractievoorzitter in Amsterdam maakt zich sterk om ondernemers te beschermen tegen de drang in Amsterdam om de overheid te laten regelen. Shahsavari: Het werkt veel beter om ondernemers te stimuleren om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid in te vullen, dan hen kapot te reguleren. Bijvoorbeeld: de plannen voor milieuzones in Amsterdam zullen weinig resultaat hebben voor het milieu. Ze belemmeren ondernemers ondertussen wel te ondernemen. Veel beter is het om gericht groene zones te introduceren op plekken met een slechte luchtkwaliteit. En om samen met ondernemers oplossingen te vinden voor de grote problemen met duurzaamheid.

De deelnemers aan het diner waren enthousiast. De samenwerking tussen CDA Amsterdam en CDA Amstelveen liep soepel. Dit Ondernemersdiner is een mooi begin van een jaarlijkse traditie.