NieuwsONL in de media

De allerbeste wensen voor 2016!

Namens het team van ONL voor Ondernemers wensen we u de allerbeste wensen voor 2016.

Voor de nodige  inspiratie hieronder de column van Hans Biesheuvel van 31-12-2015 in De Telegraaf.

Lef en kansen!

Morgen begint het nieuwe omzetjaar. Het jaar 2016 biedt meer kansen dan ooit. De huizenmarkt trekt aan, de koopkracht zit in de lift en het consumentenvertrouwen is terug. Deze kansen moet je alleen wel zelf pakken!

Als je continue innoveert, als je internationaal durft te gaan, als je groot durft te denken en als je je netwerk slim inzet, dan zijn er kansen te over. Dat betekent wel dat je je moet richten op nieuwe technologie, digitalisering en de laatste ontwikkelingen bij je klant. Niet te veel bezig zijn met intern geneuzel, niet teveel cc’en en vergaderen.

Neem de tijd om je businessmodel kritisch tegen het licht te houden. Heeft je bedrijf een solide digitale strategie? Stel jezelf moeilijke vragen, ga opzoek naar advies en heb het lef te handelen.

Ook in je netwerk moet je op zoek naar de challenge. Wie heeft z’n zaken beter op orde dan jij? Van wie kan je leren en hoe kan je met hen samenwerken? Zoek daarbij ook de samenwerking met het grootbedrijf, zij hebben vaak wel het geld, maar niet de ideeën en de innovatiekracht. Die samenwerking kan hele nieuwe kansen opleveren.

De huidige economie biedt je als kleine ondernemer meer kansen dan ooit. Grote bedrijven krimpen alleen maar in. Zij hebben je nodig! De kleine bedrijven, familiebedrijven en starters hebben de toekomst.