Nieuws

De dga-taks raakt het MKB hard – ONL bij Radio 1 – EenVandaag

ONL-voorman Hans Biesheuvel was vandaag te gast bij EenVandaag op Radio 1. Onderwerp van gesprek was de dga-taks die het kabinet de Rijksbegroting 2019 ingefietst heeft, zogezegd na overleg met ‘vertegenwoordigers van het bedrijfsleven’.

ONL heeft gisteren een brief gestuurd aan minister Hoekstra met daarin de vraag waar deze maatregel vandaan komt en waarom het kabinet ervoor kiest het MKB zo onder druk te zetten. Het gebrek aan transparantie over de maatregel steekt Hans Biesheuvel nog het meest: “Deze maatregel heeft de grootste impact van alle maatregelen uit het Belastingplan 2019, dat kan simpelweg geen vergissing zijn”.

Het MKB moet een ongelofelijk grote rekening betalen. Deze maatregel overtreft qua lasten alle andere maatregelen waar ondernemers al onder komen te lijden als het aan dit kabinet ligt.

Hoewel de VVD voorheen altijd in positief daglicht heeft gestaan als het gaat om het ondernemersklimaat, lijkt het vertrouwen van ondernemers nu onherstelbaar beschadigd: “Als je dit soort dingen doet en zo achterbaks, dat past toch niet bij een ondernemerspartij?”, aldus Hans Biesheuvel.

Luister hier de volledige aflevering terug.