Nieuws

Een leercultuur creëren, hoe doe ik dat? – Ondernemersvraag in De Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Ik run een fietsenwinkel met 8 mensen in dienst. Tegenwoordig hoor ik vaak: ‘creëer een leercultuur in je bedrijf.’ Klinkt leuk, maar ik heb nog nooit de tijd gehad om zoiets uit te zoeken. Wat is een eerste stap?

Een lerend bedrijf begint bij jezelf. Jij bent de eerste stap. Jij bent de aanjager. Maak er dus tijd voor.

Het stimuleren van duurzame inzetbaarheid draagt bij aan de ontwikkeling van werknemers en het maakt je bedrijfsvoering toekomstbestendig. Hoe ga je om met nieuwe materialen? Hoe kan de winkel beter promoot worden op social media? Het geeft nieuwe informatie voor jouw onderneming.

Daarnaast draag het bij aan maatschappelijke uitdagingen. Steeds minder mensen werken hun hele leven voor één werkgever. Werkenden moeten dus in staat zijn om in te spelen op een snel veranderende werksituatie. Een leercultuur creëren binnen je bedrijf helpt om meer matches te creëren tussen werkgevers en werknemers op de krappe arbeidsmarkt.

Gelukkig helpt de overheid een handje. Vanaf 2020 stelt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 48 miljoen per jaar beschikbaar voor initiatieven die leren en ontwikkelen stimuleren in het mkb. Ondernemers kunnen via de SLIM-regeling maximaal 24.999 euro subsidie krijgen voor initiatieven die bijdragen aan een leerrijke werkcultuur. Denk aan het in kaart brengen van scholings- en opleidingsbehoeften of het oprichten van een bedrijfsschool. Zeker de moeite om te onderzoeken!