Columns & OpiniestukkenNieuws

Eindejaarsboodschap Hans Biesheuvel op Wekr.nl

‘Go for it’ – Eindejaarsboodschap Hans Biesheuvel

Ondernemerschap is de sleutel naar onze maatschappelijke uitdagingen en naar een werkende arbeidsmarkt. Als ik Nederland dan iets mee mag geven voor 2017 is het wel: ‘Go for it’, laten we samen Nederland ondernemender maken. Dit geldt voor ondernemers, het nieuwe kabinet en werkzoekenden, want alleen samen kunnen we de arbeidsmarkt werkbaar houden.

Overal ontstaan kansen, de tijd van crises en bezuinigingen achter liggen achter ons. Er is weer financiering beschikbaar en de rentes zijn laag. Dit zijn ideale omstandigheden voor ondernemers met goede ideeën. Ondernemers, ‘Go for it’, beter dan dit wordt het niet.

Mijn verwachting is dat er in 2017 nieuwe bedrijven zullen komen met behoefte aan kundig personeel. Daarom wil ik werkenden en werkzoekenden hetzelfde advies meegeven. ‘Go for it’, blijf jezelf altijd ontwikkelen en zorg er voor dat jouw competenties aansluiten bij de behoefte op de arbeidsmarkt.

Het is niet alleen aan ondernemers om werkgelegenheid te creëren. Ook tegen het nieuwe kabinet wil ik zeggen: ‘Go for it’. Verlaag de werkgeverslasten en risico’s. Maak een einde de loon doorbetaling bij ziekte en de Wet werk en zekerheid. Het werkgeverschap moet weer aantrekkelijk worden zodat ondernemers weer medewerkers in dienst durven nemen.

Laten we daarom allemaal de mouwen opstropen en samen Nederland ondernemender maken.
Fijne feestdagen en een ondernemend 2017 gewenst!

Hartelijks,

Hans Biesheuvel
ONL voor Ondernemers

Klik hier voor informatie arbeidsmarktplatform Wekr.nl