Schaduwkabinet

• Met frisse moed

Telegraaf vrijdag 25 oktober 2013

Dit is mijn eerste rubriek als minister van Familiebedrijven waarbij ik uiteraard begin met iedereen veel succes te wensen.

De afgelopen weken heb ik een aantal columns geschreven waarbij de nadruk vooral lag op het feit dat wij spreken over het glas halfvol in plaats van half leeg. Om iedere dag opnieuw slechte berichten te lezen helpt ten eerste het moraal niet en ten tweede brengt het ook niets.
Een stuk positivisme is wat wij nodig hebben in deze niet gemakkelijke tijd. We zullen gezamenlijk de schouders eronder moeten zetten om ook nieuwe activiteiten op te starten. Daarbij hebben wij de hulp van banken nodig, evenals veel creativiteit van de ondernemer en zijn team. Er zijn mogelijkheden genoeg maar het blijft wishful thinking om ervan uit te gaan dat alles wat gestart wordt, ook slaagt. Mijn grootvader heeft mij al jong geleerd dat wanneer je meer dingen goed doet dan fout, je al een eind de goede richting op gaat.
Helaas ben ik in het verleden ook geconfronteerd met mindere rendementen maar in een hoekje zitten huilen helpt niet. Nee, we gaan gewoon weer met frisse moed door. Dit is wat wij Nederlanders altijd gedaan hebben en ook nu weer moeten doen.
Laten wij ons concentreren op hoofdzaken en nogmaals, met wat hulp van de banken gaan wij weer de goede kant op, zoals ook blijkt uit de goede cijfers van Akzo Nobel en Philips.
Zelf ben ik afgelopen week op de Tax Free Beurs in Cannes aanwezig geweest waar men vanuit de hele wereld bijeenkomt om producten te kopen voor luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, cruisemaatschappijen etc. De tendens was hier zeer positief en laten wij hier vooral op voortborduren.

Link naar Telegraaf