Columns & Opiniestukken

Geen liefdesbaby – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

Column Hans Biesheuvel, Telegraaf 19 oktober 2017.

Geen liefdesbaby

Na 7 maanden puffen en persen is het regeerakkoord dan eindelijk gebaard door de nieuwe coalitie. Het oogt niet als een liefdesbaby maar eerder als een moetje. Volgens mij is dit het maximale resultaat wat je kon verwachten van deze vier partijen met een totaal verschillend mens- en toekomstbeeld.

Toch ben ik positief over de richting die men inslaat en over het feit dat men een aantal zaken durft aan te pakken. Zo is de bescheiden hervorming van het belastingstelsel verstandig evenals de lastenverlichting voor middeninkomens. Met de poging om het werkgeverschap aantrekkelijker te maken en de Wet Werk en Zekerheid en Wet DBA af te serveren toont men lef.

De keuze voor meer geld naar Defensie en Onderwijs en de serieuze klimaataanpak is hard nodig. Alles valt en staat wel met de exacte uitwerking. Ronduit teleurstellend is de btw verhoging en de verhoging van het box 2 tarief wat slecht uitpakt voor familiebedrijven en DGA’s.

Onbegrijpelijk is het ontbreken van een visie op de toekomst van de EU, onze handelspolitiek, digitalisering en onderwijs en ondernemerschap om er maar een paar te noemen. Gelukkig gaat het goed met de economie, want we moeten het voorlopig met dit regeerakkoord doen. Laten we er het beste van maken. Ik ga ervoor!

 

Column Telegraaf - Geen liefdesbaby - Hans Biesheuvel over het regeerakkoord