Corona

Even geen omzet? Kijk naar nood samenleving – Ondernemersvraag in De Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

In onze werkplaats maken wij vooral producten voor de horeca. Nu mijn omzet terugloopt, krijg ik regelmatig de tip: maak alternatieve verkoopproducten. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Waar haal ik de inspiratie vandaan? 

Kijk eerst goed welke economische noodmaatregelen je kunt toepassen. Daalt de omzet? Dan kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de loonmaatregel NOW en belastinguitstel aanvragen.

Voor inspiratie kun je kijken naar initiatieven van andere ondernemers. ONL spreekt dagelijks inspirerende ondernemende mannen en vrouwen. Zo is restauranteigenaar Atalay Celenk maaltijden gaan bezorgen voor eenzame ouderen in de Haagse Transvaalbuurt. Het bedrijf van Kay Poelen maakt normaal gesproken draagdoeken en draagzakken. Nu maakt het mondkapjes.

Als je het je kunt permitteren, kijk dan eerst naar de problemen om je heen en bedenk daar een oplossing voor. Wat kunnen jouw machines nog meer maken? Kun je desinfectiegel produceren of mondkapjes naaien? Dit is niet nu alleen essentieel voor de samenleving, het is ook een kans. Het zorgt voor naamsbekendheid en nieuwe klanten.

Grijp deze tijd ook aan voor een grondige onderhoudsbeurt van je bedrijf. Ben je wel met de tijd meegegaan? Geef extra aandacht aan de mensen om je heen. Alle ogen zijn nu nog meer op jou gericht.