Columns & OpiniestukkenNieuws

Go for it – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

Het einde van het jaar is bij uitstek het moment om plannen te maken. Evalueer eens voor jezelf hoe je de komende vijf jaar je geld wilt verdienen. Wat wil je bereiken? Waar moet je de komende tijd energie en geld in steken? Dit is het moment om te bouwen aan je onderneming.

Voor 2017 zie ik vooral kansen. De groeiverwachting voor de Nederlandse economie wordt door het CBS naar boven bijgesteld. Het consumentenvertrouwen is hoog. De rente staat laag. Financiers hebben de luiken weer opengegooid en er is meer keuze uit alternatieve geldschieters dan ooit. Nederland prijkt bovenaan op lijstjes als de Global Competitiveness Index en ranglijsten over het opleidingsniveau van de bevolking. Als je nu niet in actie komt, wanneer dan wel?

Mijn advies aan ondernemers is om vooral te investeren in je eigen verdienvermogen. Durf te vernieuwen. Waar de afgelopen jaren overleven soms de doorslag gaf, moet je nu het roer om durven gooien. Zet volledig in op de wensen van je klanten, succes begint immers bij sales. Zorg ook dat je digitale strategie op orde en up-to-date is. Ga op zoek naar medewerkers die passen bij jouw businessmodel van morgen en breng dat nieuwe product op de markt.

Het moment is nu. Voor ondernemers en voor Nederland als geheel. Ik zou zeggen: ’ Go for it!’