Nieuws

Goede sessie met UWV: hoe maken we werkgeverschap aantrekkelijker?

ONL organiseerde een bijeenkomst met UWV over hoe het werkgeverschap aantrekkelijker kan worden. Voor veel ondernemers is dit een belangrijk onderwerp. Eerder deed Kristel Groenenboom van Groenenboom Containers er al samen met ONL-voorzitter Hans Biesheuvel een oproep over aan het nieuwe kabinet.

Het gesprek met UWV was goed en nuttig. Een aantal werkgevers en het UWV spraken over o.a. loondoorbetaling bij ziekte, re-integratie en het ontslagrecht. Ook de dienstverlening van he UWV stond op de agenda.

De lasten, risico’s en verplichtingen van het werkgeverschap zijn al jaren te hoog voor met name MKB-bedrijven. Ondernemers zijn goed in ondernemen, maar werkgever zijn is inmiddels een aparte tak van sport geworden. Dat werkgever zijn echt niet makkelijk is bleek maar weer eens uit het gesprek. Zo is de loondoorbetalingsplicht bij ziekte te lang. Re-integratieverplichtingen voor werkgevers leiden helaas zelden tot een succesvolle re-integratie. De administratieve last van een dossieropbouw gigantisch is. Ook is het ontslagrecht veel te ingewikkeld en duur geworden.

De aanwezige ondernemers konden goed hun mooi verhaal doen en hun praktijkervaringen delen met het UWV. Het UWV herkent bovenstaande signalen en wil op haar beurt beter en meer hulp bieden aan werkgevers die moeite hebben met de bestaande wet- en regelgeving. Dat kan voor ondernemers, zonder HR-afdeling, een uitkomst zijn. Welke eerste stappen richting het optimaliseren van de dienstverlening richting bedrijven kunnen worden gezet was dan ook zeker onderdeel van het gesprek.

ONL kijkt terug op een geslaagde sessie en wil vaker dergelijke sessies organiseren om zo samen het werkgeverschap aantrekkelijker te maken en ondernemers daarbij te helpen.

Heb je ideeën over dit belangrijke onderwerp en wil je meedenken? Stuur gerust een bericht naar info@onl.nl.