Nieuws

Hans Biesheuvel bij Radio 1 over CETA

“Ik denk dat het uiteindelijk wel doorgaat, ik denk dat de handelsbelangen toch zo groot zijn voor zowel Canada als Europa dat er uiteindelijk een oplossing gaat komen. Maar goed, je ziet nu wel dat er na vijf jaar onderhandelen onvoldoende communicatie is en onvoldoende transparantie is geweest, waardoor deze toch hele gekke patstelling is ontstaan.”

“Handelsverdrag is wel nodig, de economie verandert, er zitten een aantal tarieven in de weg, er zitten een aantal afspraken over hoe doe je zaken met elkaar in de weg. De handel kan groeien, dat hebben we ook nodig. Die groei van de economie gaat niet vanzelf, daar moet je met z’n allen in investeren. Dat vraagt gewoon om een modernisering van een hoop van deze verdragen. Uw vraag is hoe kijkt de achterban er tegenaan. De achterban is optimistisch, omdat we weten met z’n allen, ook in Canada, ook in Europa: we hebben deze handel met elkaar kei en kei-hard nodig.”

Woensdag 26 oktober 2016 sprak Hans Biesheuvel tijdens Nog Steeds Wakker op NPO Radio 1 over CETA. Luister hier het volledige gesprek terug.