NieuwsONL in de media

Hans Biesheuvel bij Goedemorgen Nederland over klappen polderakkoord

Dinsdag 5 september was Hans Biesheuvel live te gast bij Goedemorgen Nederland. Vanaf het binnenhof gaf hij zijn visie op het klappen van het polderakkoord.

In het interview geeft Hans Biesheuvel aan dat het niet erg is dat er geen akkoord uit de polder is gekomen. De ervaring van de afgelopen periode leert dat de akkoorden die wel gesloten zijn niet goed waren voor werkend Nederland. Denk hierbij aan de Wet Werk en Zekerheid, de Wet DBA maar ook de Werkkostenregeling is een voorbeeld waaruit blijkt dat de oplossingen vanuit de oude polderpartijen niet meer aansluiten bij de nieuwe werkelijkheid.

“Het is tijd voor nieuwe oplossingen omdat de arbeidsmarkt ingrijpend is veranderd. De huidige polderpartijen vertegenwoordigen onvoldoende werkend Nederland om tot voldoende draagvak te komen. Het overleg moet veel breder getrokken worden. De arbeidsmarkt wordt inmiddels vertegenwoordigd door Startups, Familiebedrijven en ZZP-ers en steeds minder door het groot bedrijf omdat die de afgelopen jaren gekrompen zijn” aldus Hans Biesheuvel.

“Ik ben voor de overlegeconomie maar tegen de huidige polder. Mensen voelen zich onvoldoende vertegenwoordigd. Liever iets langzamer maar goede zorgvuldige stappen die toekomstgericht zijn zijn nu nodig”.

Ook werd er nog even stilgestaan bij het Sociaal Akkoord dat in juli gesloten is door ONL voor Ondernemers en de AVV die nu op de formatietafel ligt waarin concrete oplossingen staan voor de formerende partijen voor een toekomst gerichte arbeidsmarkt.