Nieuws

Hans Biesheuvel in Goedemorgen Nederland – WNL

Dinsdag 1 mei, Goedemorgen Nederland – WNL

Hans Biesheuvel was vandaag namens ONL te gast bij Goedemorgen Nederland. Er werd onder andere gepraat over de Dag van de Arbeid, het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans, de demonstratie op het Malieveld en kamperen in eigen land is goed voor de recreatie sector.

Het wetsvoorstel van Minister Koolmees, Arbeidsmarkt in Balans is ter consultatie neergelegd bij markt partijen. Het gaat om een betere balans tussen vast- en flexwerk en over een aantal reparatie maatregelen op de Wet Werk & Zekerheid van Lodewijk Asscher. “Het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans gaat van een verkeerd principe uit. Men wil flexwerk duurder maken met de hoop dat vast werk aantrekkelijker wordt. Maar de kern van het probleem is dat het werkgeverschap heel onaantrekkelijk is geworden, vooral voor kleinere werkgevers,” zegt Hans Biesheuvel.

Veel Nederlanders kamperen tijdens de vakantie in eigen land. Hans Biesheuvel over het kamperen, “voor veel ondernemers is het goed nieuws dat mensen kamperen in eigen land. In de recreatie sector zijn fantastisch veel ondernemers en campinghouders, voor hen is het alleen maar goed dat de tegenwoordig camping vol staat.”

In Nederland werd vorig jaar meer gestaakt dan in de afgelopen drie decennia. Maar als het aan vakbond FNV ligt legt Nederland dit jaar nog vaker het werk neer. Vandaag op de Dag van de Arbeid wordt het offensief afgetrapt met een demonstratie op het Malieveld in Den Haag. “De FNV roept dat er meer gestaakt moet worden en dat er actie moet komen, maar ik hoor simpelweg geen enkele oplossing. Dus kom met een voorstel, een idee en leg een alternatief op tafel,” zegt Hans Biesheuvel.

“Er is sinds de crisis veel veranderd. Er zijn veel kleine ondernemers in Nederland, 93% heeft minder dan tien medewerkers, voor hun is het lastig om personeel in vaste dienst te nemen. De economie zit vol met start-ups en kleine ondernemers, zij kunnen de druk van het werkgeverschap, zoals we dat tot nu toe hebben gezien, niet aan. Laten we daar over praten. Heel veel kleine ondernemers willen juist graag mensen aan zich binden,”  zegt Hans Biesheuvel tijdens de uitzending.

Klik hier om het eerste deel van de uitzending op de website van Goedemorgen Nederland terug te kijken.

Klik hier om het tweede deel van de uitzending op de website van Goedemorgen Nederland terug te kijken.