Nieuws

Hoe ervaart u als ondernemer regeldruk? – Internetconsultatie

Op 1 november 2018 is het Algemeen overleg Regeldruk van de Tweede Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat (EZK) met staatssecretaris Keijzer ingepland. De vraag die daarbij gesteld kan worden is hoe mkb-ondernemers en zzp’ers regeldruk in de praktijk ervaren. Nu willen wij deze vraag graag bij u, de Nederlandse ondernemer, neerleggen.

Ervaart u regeldruk in de praktijk? Of heeft u goede ideeën hoe regeldruk onder ondernemers tegen kan worden gegaan? Lees dan verder en deel uw visie en kennis!

Deel uw ervaringen met regeldruk

Het terugdringen en verbeteren van regels bespaart ondernemers en bedrijven tijd en geld. Kamerleden van de commissie EZK willen weten hoe de regeldruk nu wordt ervaren en wat er beter kan. Daarom roept de commissie ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), zzp’ers en starters op om hun ervaringen te delen.

Oproep

De Kamerleden van de commissie EZK zijn benieuwd naar uw ervaringen. Hoeveel tijd bent u als ondernemer in de praktijk kwijt door bestaande en nieuwe regels?  Bent u bekend met initiatieven van de overheid om de regeldruk te verminderen, zoals de mkb-toets?  Of heeft u zelf wellicht suggesties om de regeldruk te verminderen of te verbeteren? De Kamerleden horen het graag van u. Uw ervaringen met de uitwerking van regels zijn waardevolle achtergrondinformatie voor de Kamerleden.

Uw reactie

Bent u ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, een zzp’er of bezig met het starten van een bedrijf? Deel uw ervaringen met de Kamerleden. Dat kan door uiterlijk 15 oktober 2018 de enquête in te vullen.

Hier vindt u het oorspronkelijke nieuwsbericht van de Tweede Kamer.