Columns & Opiniestukken

Hoe kom ik aan nieuwe contacten zonder fysieke activiteiten? (partnerbericht van Export Partner)

Om te kunnen groeien met de business is het uitbreiden van jouw netwerk van essentieel belang. Nu met de opnieuw aangescherpte maatregelen zijn er voorlopig geen grote activiteiten zoals beurzen om nieuwe contacten op te doen. Wat nu?

Kijk eens naar je bestaande netwerk, je trouwe vaste klanten, recent nieuwe klanten et cetera. Juist in deze tijden is je huidige netwerk belangrijker dan ooit. Bereken maar eens hoeveel procent van jouw omzet voortkomt uit bestaande relaties, je zult verrast zijn. Gebruik deze tijd om je huidige contacten beter te leren kennen en je zult versteld staan over wat hieruit kan voortkomen;

  • Vergroten van jouw omzet uit bestaande klanten
  • Inspiratie opdoen voor nieuwe producten of diensten
  • Nieuwe contacten opdoen via jouw bestaande contacten

Door meer in contact te zijn met je netwerk en een betere of nieuwe band op te bouwen leer je het netwerk van jouw relaties ook kennen, waar jij vervolgens aan voorgesteld kan worden. Een tevreden klant is uiteindelijk de beste promotie!

Start gemakkelijk met deze 3 stappen:

  1. Plan een (video)gesprek en neem de tijd om eens echt te luisteren naar hoe het met je klanten gaat. Waar lopen ze tegenaan? Wat gaat goed? Wat vinden ze van de huidige service en diensten die worden geleverd door jou? etc. Op deze manier toon je begrip, ga je een persoonlijke connectie aan en leer je ook nog eens enorm veel.
  2. En belangrijker nog, werk deze gesprekken uit. Zorg dat iedereen binnen jouw organisatie op de hoogte is en maak direct actiepunten voor elke relevante afdeling. Bestaande relaties zijn kostbaar in deze tijd en die wil je graag behouden.
  3. Zorg dat deze gesprekken ook worden opgevolgd. Informeer de klant over wat er uit de gesprekken is voortgekomen en houd het contact warm. Op deze manier toon je geloofwaardigheid naar je klanten toe en heb je direct een mogelijkheid om vervolgstappen te maken met je klanten.

Zodra er weer meer mogelijkheden zijn voor grote activiteiten heb jij de basis goed staan voor zowel je klanten, je interne opvolging en service- en productontwikkeling. Gebruik deze tijd nuttig en haal meer uit je bestaande relaties!

Ben je benieuwd wat dit voor nieuwe kansen biedt voor je business? Advies nodig in export?

Neem dan contact met ons op: 030 – 2936475 of mail naar info@exportpartner.com

https://exportpartner.com/