Nieuws

Hoe overleef ik komende vijf weken? – Ondernemersvraag Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Het land gaat op slot. Dat betekent dat wij onze bloemenzaak moeten sluiten. De timing had niet slechter gekund, zo vlak voor de kerst. Juist in de decembermaand draaien wij extra omzet en ook hebben we allerlei bloemen en accessoires voor de kerst ingekocht die je niet tot januari kan bewaren. Hoe overleef ik de komende vijf weken? 

De overheid heeft een actuele website waar je een lijst kunt vinden van winkels die wel (gedeeltelijk) open mogen blijven tijdens de lockdown. Winkels buiten voor kerstbomen én bloemenverkoop mogen bijvoorbeeld openblijven. Wellicht kan je hier slim gebruik van maken door voor de bloemenzaak een tafel met kerststukken uit te stallen voor de verkoop.

Blijf daarnaast creatief en zet in op digitale verkoop. Mensen hebben behoefte aan gezelligheid tijdens deze donkere dagen. Een mooi kerstboeket op tafel kan daar zeker bij helpen. Blijf deze kerststukken dan ook maken en probeer deze online te verkopen. Wanneer je aanbiedt om daarnaast thuis te bezorgen in je omgeving kan dat extra klandizie opleveren. Het is belangrijk dat je bereikbaar blijft, zowel online als telefonisch.

Kijk wat de mogelijkheden zijn in je omgeving. Wellicht zit er een verzorgingstehuis in de omgeving waar je een deal mee kunt sluiten. Vraag desnoods je lokale supermarkt of je daar een aantal boeketten mag neerzetten. Kan dat niet? Loop dan door naar de slager om te vragen of je een aantal flyers van je bloemstukken bij hem kan neerleggen. Dat zorgt voor zichtbaarheid. Kortom: zet in op lokaal en digitaal!