Corona

Hoe starten wij de economie weer op? – Ondernemersvraag in De Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Als aannemer heb ik nog wel wat opdrachten. Maar blijft de coronacrisis lang aanhouden, dan vrees ik voor minder omzet en gedwongen ontslagen. Als we de economie snel weer opstarten kan dit voorkomen worden. Hoe gaan we de post-corona-economie vormgeven?

Helaas is het natuurlijk niet zo dat na 28 april alles weer bij het oude is. Zodra het veilig is, gaat de wereld er zelfs heel anders uitzien. Zo gaat de anderhalvemeter-samenleving impact hebben op ieder bedrijf.

Het noodpakket is een alerte reactie van het kabinet om ondernemend Nederland door de crisis te helpen. Maar de grootste economische gevolgen zijn nu nog amper meetbaar. Noodsteun of niet, bedrijven gaan failliet als we niet nadenken over de toekomst.

Daarom moeten we nu nadenken over hoe wij Nederland weer opstarten. Ook omdat we onze goede gezondheidszorg maar op één manier kunnen betalen: door ondernemerschap.

Samen met onder andere ondernemer Arko van Brakel heeft ONL voor Ondernemers een meldpunt opgetuigd voor goede ideeën voor een intelligente open-up. Op de site van ONL staan al de eerste initiatieven van ondernemers, zoals: ‘Ik ga gesprekken beperken in mijn kapperszaak’, ‘Ik maak scheidingswanden van plexiglas in mijn gym’ of ‘Verlaag het btw-tarief om de economie aan te jagen.’

Kun jij iets doen? Ja! Denk mee en stuur je goede ideeën op naar ONL (corona@onl.nl). Wij gaan deze bundelen en overhandigen aan het kabinet.