Columns & Opiniestukken

Insights in de Duitse FMCG markt – Rewe-Group (partnerbericht van Export Partner)

Partnerbericht Export Partner

Rewe, onderdeel van de Rewe-Group, is de nr. 2 supermarkt van de Duitse food retail. Met zijn ruim 3000 winkels goed voor een miljarden omzet. De Rewe-groep heeft een marktaandeel van zo’n 15% in de Duitse levensmiddelenmarkt. De andere 4 grote spelers zijn Edeka groep (Edeka, Netto), Schwarz groep (Lidl, Kaufland), Aldi groep (Aldi Nord, Aldi Süd) en de Metro groep (Metro, Real).

De Rewe-groep is actief in 12 Europese landen en is een van de grootste ondernemingen in de Europese levensmiddelenhandel. Onder de diverse bedrijfstakken vallen o.a. de supermarkten Rewe, Billa, Merkur (Oostenrijk), Akzenta en de discounter Penny en bouwmarkten en tuincentra zoals toom Baumarkt en Gartenliebe. Dit internationale netwerk is een aantrekkelijke bonus als uitloopgebied bij een succesvolle listing bij Rewe Duitsland.

Rewe is een interessante must-have op ieders leadlijst voor FMCG export naar Duitsland!

Komende November organiseert de Nederlandse Export Combinatie/Export Partner in samenwerking met Berlin Concept Partners een Trendtour in Berlijn om kansen aan het daglicht te brengen bij Nederlandse exporteurs, actief in de FMCG. Tijdens deze tour nemen ze u mee in de concept writings en trends van verschillende merken en producten in de schappen van de grootste retailers in Duitsland, zo ook Rewe.

Voor meer informatie over deze leerzame en interactieve 2-daagse kunt u terecht bij Daan Busscher van de Nederlandse Export Combinatie via daan@nec.nl of op 033-433 0131. Aanmelden kan tot 1 oktober aanstaande.

Meer te weten te komen over Rewe? Lees dan hier verder: https://exportpartner.com/retailer-in-de-kijker-rewe/