Nieuws

Internationale ambities in coronatijd – Ondernemersvraag Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Voor de coronacrisis was ik mijn onderneming in duurzame kledingontwikkeling verder aan het uitbreiden op internationaal gebied. Om dit wat vaart bij te zetten heb ik mij ingeschreven voor verschillende handelsmissies. Helaas kreeg ik het bericht dat alle handelsmissies waarvoor ik mij heb ingeschreven zijn geannuleerd vanwege het coronavirus. Welke mogelijkheden heb ik nu als onderneemster nog?

Wat moedig dat jij als onderneemster hebt besloten om je onderneming uit te breiden op de internationale markt. Het is jammer dat veel handelsmissies zijn geannuleerd, maar gelukkig zijn er de komende tijd een stuk meer online handelsmissies. Ik snap dat je dit niet voor ogen had toen je besloot om een internationale stap te zetten met je onderneming, maar het is een kansrijk alternatief.

Via digitale handelsmissies kun je namelijk een verkennende basis leggen om internationaal te ondernemen. Op deze manier kun je alsnog nader kennis maken met een land en zowel nieuwe binnenlandse als buitenlandse netwerken opdoen. Misschien kom je op deze manier alsnog tot nieuwe kansen? Op de website van RVO vind je een actueel overzicht van alle (online) handelsmissies.

Als je hebt besloten door te willen zetten met internationaal ondernemen, dan raad ik je aan de kickstartvoucher te gebruiken. Deze voucher is speciaal voor internationaal actieve mkb’ers die door de coronacrisis worden geraakt. De voucher kun je inzetten om een plan te maken om internationaal te ondernemen. Daarbij kan een online handelsmissie je helpen om potentiële klanten te leren kennen en dit contact daarna te onderhouden.