CoronaNieuws

Kermisbranche en ONL: bereid snelle start kermissen voor

De Nederlandse Kermisbond NKB, de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders BOVAK en ONL willen dat de overheid alvast gaat voorbereiden dat de kermissen binnenkort weer open kunnen. Zodra dit kan met het oog op de COVID-19 beperkingen wil de kermissector zo snel mogelijk weer van start gaan. Daarvoor heeft de Kermis slechts één ding nodig: een vergunning. 

Door de grote onzekerheid voor gemeentebesturen, schorten bijna alle lokale bewindspersonen een vergunning voor de kermis op. Op het moment dat pretparken straks weer open mogen, moet de kermis nog 6 tot 10 weken wachten in verband met het vergunningstraject. De kermissector wil voorkomen dat zij straks, na zo lang stil te hebben gelegen door COVID-19, opnieuw lang moet wachten. 

Vandaag hebben NKB, BOVAK en ONL een pamflet voor een snelle start overhandigd aan Kamerleden van VVD (Thierry Aartsen), CDA (Hilde Palland en Mustafa Amhaouch), D66 (Romke de Jong) en FvD (Wybren van Haga). Het is belangrijk dat gemeenten snel weer evenementenvergunning af kunnen geven vanaf stap 3 in het ‘heropeningsplan’ (vanaf 16 juni a.s). Het kabinet dient daarvoor per direct alvast weer het algehele verbod op evenementen op te heffen.

 

Het pamflet is hier te lezen:

Pamflet Kermis gaat weer draaien ONL NKB BOVAK