Nieuws

Knab helpt twee bedrijven met financiering via KNAB Crowdfunding!

Knab helpt Smoothie & Lunchbar LEF! en Laundry Industry met financiering via KNAB Crowdfunding!
De eerste lening die via Knab Crowdfunding donderdag jongstleden tot stand kwam, was in twee uur volgeschreven. 95 Knab klanten investeerden samen € 75.000 in Smoothie & Lunchbar LEF! dat zich gaat vestigen in het centrum van Veenendaal. Het tweede bedrijf dat vandaag vanaf 14.00 uur op Knab Crowdfunding om een lening van € 215.000 vraagt is het Nederlandse kledingmerk Laundry Industry. Knab is de eerste bank die crowdfunding heeft geïntegreerd in zijn dienstverlening.

Laundry Industry
Laundry Industry is een modemerk, conceptstore en webshop dat sinds 1992 bestaat. Grondleggers zijn Ellen (55) en Willem (55) Massar. Zoon Sam (26) is de tweede generatie en is in opleiding om in de voetsporen van zijn ouders te treden. Het merk is een zelfstandige onafhankelijke speler in het midden/hoog segment van de modemarkt met internationale allure en uitstraling. Tot nu toe heeft het bedrijf altijd alle investeringen uit eigen middelen gedaan. Voor de uitbreiding van het assortiment en de verdere ontwikkeling van het concept en de website wordt nu een aanvullende financiering via Knab Crowdfunding van € 215.000 gevraagd. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 7% gedurende de gehele looptijd.

Smoothie en & Lunchbar LEF!
De ondernemers Marco Schoeman (34) en Bram de Wit (33) kunnen met de lening via Knab Crowdfunding medio oktober hun Smoothie en & Lunchbar LEF! starten op de Markt in de drukke winkelstad Veenendaal. Ze hebben zelf ook geld ingebracht. Het geld is nodig voor de verbouwing en inrichting. LEF! komt aan de Markt in Veenendaal. Direct naast de ingang van een druk winkelcentrum en voor de deur is twee keer per week de markt. Bram de Wit: “We gaan werken met producten van (boeren)bedrijven uit de directe omgeving met een duurzaam assortiment. We willen een hippe ontmoetingsplek zijn voor een brede doelgroep.”

IMG_3471
Op de foto v.l.n.r.: Willem, Ellen en Sam Massar van Laundry Industry.

DSC_0099
Op de foto v.l.n.r.: Marco Schoeman en Bram de Wit van LEF.