Nieuws

De kracht van het MKB – ONL bij BoBizzNizz

Gisteren was Hans Biesheuvel namens ONL te gast bij Radio Omroep Bollenstreek, programma BoBizzNizz, samen met Peter Jongejan van de KOV en Alfons Morssink van Bedrijfsleven Bollenstreek.

“Ondernemerschap heeft Nederland door de crisis heengetrokken”, tijdens de uitzending legde Hans de nadruk op het belang van het MKB voor een bloeiende economie. De vraag die nu belangrijk is, en onderbelicht in de politiek, is hoe gaan we de komende tijd ons geld verdienen?

In de politiek is sprake van een kortetermijnvisie. Dit heeft voor een groot deel te maken met de politieke versnippering en de kleine meerderheid van de coalitie in de Tweede Kamer samen met de aankomende verkiezingen. “Het geld moet eerst verdiend worden voor het uitgegeven kan worden”, volgens Hans Biesheuvel. Daarom is het belangrijk dat het MKB bij de politiek aan tafel zit met een duidelijke eigen agenda.

De feiten moeten op een rijtje gezet worden. Als het MKB de ruimte krijgt om te investeren en personeel aan te nemen, is dit goed voor de Nederlandse economie. Momenteel schrikt werkgeverschap af, er is weerstand voor het aanmnemen van mensen en het is lastig om passend personeel te vinden. De btw-verhoging maakt het voor ondernemers niet makkelijker, met name de kleine ondernemer krijgt het benauwd doordat hij de extra kosten niet altijd kan doorrekenen naar de producten of diensten die geleverd worden.

Er is sprake geweest van veel negatieve publiciteit rondom de (afschaffing van de) dividendbelasting. Daar moeten we echter niet te lang meer bij stilstaan. ONL kijkt naar de toekomst en ziet de keuze voor de herverdeling van 1,9 miljard als een goede eerst stap richting herwaardering van het MKB.

Luister hier de uitzending terug.