Nieuws

Persbericht: Lancering Nieuwe Economische Dialoog

Persbericht ONL voor Ondernemers
Den Haag 9 september 2015

Lancering Nieuwe Economische Dialoog
In een grote tent op het Haagse Plein bij de Tweede Kamer lanceren De Unie en ONL voor Ondernemers vanmiddag, aan de vooravond van Prinsjesdag, de ‘Nieuwe Economische Dialoog’. Die moet resulteren in een poldermodel 2.0. De lancering valt samen met de grote Nationale Ondernemersdag die door ONL voor Ondernemers wordt georganiseerd. Op donderdag 10 september zal ONL een schaduwbegroting presenteren die in ontvangst wordt genomen door Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem.

De oprichting van de Nieuwe Economische Dialoog is hard nodig om de groeibarrières in Nederland te doorbreken. De Nederlandse arbeidsmarkt staat immers voor grote uitdagingen. Uitdagingen die vragen om creatieve oplossingen en hervormingen, die zowel betrekking hebben op de wijze waarop wij werk vormgeven als op de wijze waarop wij met elkaar hierover de dialoog aangaan. Vanuit die overtuiging is de Nieuwe Economische Dialoog opgericht.

De komende maanden organiseert de Nieuwe Economische Dialoog in het hele land bijeenkomsten om input te krijgen van werknemers, ondernemers, bedrijven, zzp’ers, jongeren. Daarna volgt een voorstel voor vernieuwing.

———————————————————————————————————————————————————————-