Nieuws

Lastenverlichting voor het MKB – ONL bij EenVandaag

ONL-voorzitter Hans Biesheuvel was vanmiddag te gast bij EenVandaag van NPO Radio 1. Hij reageerde op het nieuws omtrent de dividendbelasting en het nieuwe pakket aan belastingmaatregelen.

Hans Biesheuvel geeft aan dat er te weinig draagvlak was voor de afschaffing van de dividendbelasting bij het midden- en kleinbedrijf. De lasten zijn voor het MKB al enorm gestegen tijdens de crisis om zo de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Daarom was de teleurstelling ook groot toen het Belastingplan bekend werd, de beloofde lastenverlichting na de crisis leek uit te blijven.

In het fragment wat afgespeeld wordt spreekt premier Rutte over een “testcase die mislukt is” als aanleiding van het heroverwegen van de afschaffing van de dividendbelasting. Het hoofdkantoor van Unilever wordt niet naar Rotterdam verhuisd, hieruit blijkt volgens de premier te weinig draagvlak van de maatregel. Daarom is het Belastingplan herzien en is er een nieuwe pakket maatregelen voor het bedrijfsleven aangeleverd. Dit zal volgens hem grote, middelgrote en kleine bedrijven tegemoet komen en zo zowel het vestigingklimaat als het investeringsklimaat verbeteren.

De structurele verlaging van de venootschapsbelasting, de verlaging van de belasting op arbeid en het geld wat is vrijgemaakt voor investering in innovatie stemt de ondernemer positief. Hans Biesheuvel vindt het een mooi pakket en is tevreden over de inzet van ONL: “We hebben alles op alles gezet en nu zeg ik eind goed al goed”.

De MKB is volgens hem de sleutel naar maatschappelijke uitdagingen, onder meer op het gebied van duurzaamheid, vanwege de innovatiekracht die hier vanuit gaat. Het bedrijfsleven is al jaren druk bezig met verduurzaming, de maatregelen uit het nieuwe Belastingplan zijn een goede stimulans om zo verder te gaan.

Luister hier de uitzending terug.