CoronaNieuws

Latere uitbetaling TVL Q2 niet de kick-start uit de crisis die ondernemers nodig hebben

Langzaam gaat Nederland van het slot. Door een combinatie van factoren kan nu juist deze laatste fase voor problemen gaan zorgen. ONL voor Ondernemers roept op tot een snelle actie van het kabinet.

Ondernemers hebben geld nodig voor de heropening om direct weer te starten met ondernemen op het moment dat het mag. De spaarrekening is nu bij velen leeg en ONL waarschuwt het kabinet dat het veel ondernemers juist nu ontbreekt aan de financiële middelen voor een succesvolle heropening. Door de lange verplichte sluiting zijn de kosten voor heropening hoog. Ook zijn ondernemers deze maand meer geld kwijt aan de lonen vanwege het uitbetalen van vakantiegeld en nu blijkt ook nog dat de TVL Q2 2021 pas halverwege juni kan worden uitbetaald.

Het is een ongelukkige combinatie van factoren die er niet toe mag leiden dat ondernemers in het zicht van de haven stranden. Het kabinet heeft zich de afgelopen maanden keihard ingezet om ondernemers te helpen. De financiële positie van veel ondernemers is slecht, maar door hulp van het kabinet bestaan ze nog. Horeca, detailhandel, reisbureaus, de evenementensector en de cultuursector zijn voorbeelden van bedrijven die de steun van het kabinet echt nodig hebben gehad. Met het eind van de crisis in zicht doet ONL de volgende oproep aan het kabinet: zorg voor een snellere uitbetaling van de TVL Q2 2021 (al dan niet als voorschot) of kom met een eenmalige vergoeding voor bedrijven in de heropstartfase. Geef Ondernemend Nederland de ‘kick-start’ uit de crisis die ze verdienen!