NieuwsPersberichten

Laura Seegers nieuwe directeur ONL voor Ondernemers

Ondernemersorganisatie ONL heeft per 3 juni een nieuwe directeur: Laura Seegers (44). Samen met ONL-voorzitter Hans Biesheuvel en medeoprichter Mirjam Bink gaat zij de groei van ONL verder vormgeven. Op meer dan 75 thema’s, van financiering tot regeldruk, vertegenwoordigt ONL alle ondernemers in politiek Den Haag. In het afgelopen half jaar is daarom het beleidsteam uitgebreid met drie medewerkers. Meer kennis en mankracht om Nederland ondernemender te maken. Met de ervaring van Seegers op het gebied van o.a. het managen van organisatieverandering, wil ONL de stichting sterker positioneren in Den Haag om zo het ondernemersklimaat verder te verbeteren.

‘Er zijn veel verschillende bedrijven in Nederland die ook een overkoepelend belang hebben. Het vinden van deze raakvlakken, het samenbrengen van ondernemers en ze vertegenwoordigen in Den Haag is waar ik mij voor ga inzetten’, zegt Seegers. Volgens haar moet de overheid oplossingsgericht meedenken met ondernemers, zodat beleid aansluit op de werkvloer van het MKB.

Seegers heeft een brede kennis van en ruime ervaring met o.a. toekomstgerichte visieontwikkeling, organisatieverandering en lobbywerk. Eerder was zij directeur bij Zelfstandigen Bouw, een belangenorganisatie voor ZZP’ers in de bouw. Daarvoor werkte zij als operationeel directeur bij Technisch Bureau Afbouw. Een organisatie gericht op advies tijdens het bouwproces. Zij begon haar carrière bij een werknemersorganisatie als beleidsadviseur op het gebied van marktwerking en privatisering in de sociale zekerheid.

‘Met haar ervaring kan ONL voor Ondernemers de volgende stap zetten’, zegt Biesheuvel. ‘Sinds de oprichting van ONL in 2013 maken wij een snelle groei door. Ieder jaar sluiten er weer nieuwe partners bij ons aan. Deze fase vraagt om een ervaren directeur die de organisatie kan verstevigen en op de lange termijn de groei gaat faciliteren.’