Nieuws

Lichtpuntjes voor ondernemers, maar betaalbaarheid energierekening nog vraagteken

Lichtpuntjes voor ondernemers, maar betaalbaarheid energierekening nog vraagteken

Ondernemers krijgen de mogelijkheid voor zes maanden extra uitstel voor de terugbetaling van de coronabelastingen. De werkkostenregeling wordt verruimd naar drie procent voor 2023 en er komt een voltijdsbonus voor mensen die fulltime willen werken. Dat is gisteren besloten tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

Het kabinet geeft hiermee gehoor aan de eerdere oproep van ONL. Wel is er nog steeds onduidelijkheid over de betaalbaarheid van de energierekening voor ondernemers. VVD en CDA dienden een motie in, die werd aangenomen, voor een energie-intensieve mkb toegespitste compensatieregeling voor de vaste lasten. “Dat is goed nieuws, want ondernemers hebben nu behoefte aan duidelijkheid. Zij kunnen niet wachten tot 1 november wanneer er mogelijk pas een energieplafond komt”, reageert ONL-voorman Hans Biesheuvel. “Verder komt er de mogelijkheid voor een betaalpauze van zes maanden voor ondernemers bij wie de terugbetaling van de coronabelastingschulden begint op 1 oktober 2022. Dat is positief.” 

ONL is blij met deze belangrijke steun in de rug voor ondernemers en blijft zich inzetten voor lastenverlichting voor het mkb, bijvoorbeeld door de invorderingsrente op de coronabelastingschulden tijdelijk af te schaffen.