AgendaOpenbare bijeenkomsten

Live Stand.nl op Radio 1

Woensdag 16 oktober, 13.30 uur, Stand.nl op Radio 1

Hans Biesheuvel te gast bij Stand.nl live te volgen via http://radioplayer.omroep.nl/radio1/

Jurgen van den Berg spreekt met: Hans Biesheuvel, initiatiefnemer van ONL voor Ondernemers.

De Nederlandse diplomaat Onno Elderenbosch is gisteravond mishandeld in zijn woning in Moskou. Twee indringers haalden zijn huis overhoop en tekenden een hart op een spiegel met daaronder de letters LGBT, de afkorting voor homoseksuelen en transgenders.

Het is een van vele botsingen tussen Rusland en Nederland in de afgelopen weken. Vorige week nog moest minister Timmermans zijn excuses aanbieden over het arresteren van de Russische Ambassadeur in Den Haag. En de Greenpeace-activisten zitten ook nog steeds vast.

De reacties op de inbraak lieten niet lang op zich wachten. Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft de Russische ambassadeur ontboden. Oppositiepartij D66 heeft direct een Kamerdebat aangevraagd en wil dat het bezoek van het koningspaar aan Rusland, dat voor 9 november staat gepland is, wordt afgezegd.

Anderen stellen juist dat het koningsbezoek wel door moet gaan. Annuleren zou de situatie enkel verergeren, we moeten de banden met Rusland nu repareren. Nederland heeft belangrijke economische belangen bij een goede relatie met Rusland, die we zeker nu in crisistijd niet op het spel moeten zetten.

Is deze inbraak de druppel en is het tijd om een signaal af te geven aan Rusland en het geplande bezoek van het koningspaar af te zeggen? Of moeten we juist nu de banden met Rusland aanhalen, omdat ook het economisch belang groot is?
http://radioplayer.omroep.nl/radio1/