LiveblogNieuws

Terugblik – GES2019 Excellencies & Entrepreneurs Dinner ONL

20:30 – Internationale ondernemers luisteren naar de speeches van Pete Hoekstra, Hans Biesheuvel. Sigrid Kaag en Richard de Mos.

19:00 – Nederlandse ondernemers volgen verschillende workshops over SME Global Value Chains, SME innovation & managerial challenges en SME Entrepreneurial Finance. Oproep van deelnemers: grote bedrijven, profiteer van het MKB! Zet bv. geen eigen research & development-afdeling op. Het MKB heeft meer innovatiekracht. Is flexibeler en minder bureaucratisch.

 

16:30 – Het WTC Den Haag is er klaar voor. De tafels zijn gereed.

10:00 – Vanavond gaan 160 innovatieve Nederlandse ondernemers, 130 GES ondernemers/investeerders uit 88 verschillende landen, 40 ambassadeurs, Minister Kaag, de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat, Haagse wethouder Richard de Mos en de gemeente Den Haag  op zoek naar raakvlakken en oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen tijdens het GES2019 Excellencies & Entrepreneurs Dinner.

Ondernemersorganisatie ONL voor Ondernemers is gastheer in het WTC Den Haag. Zij willen meer Nederlandse ondernemers de kans geven om van het grote GES netwerk met buitenlandse ondernemers en investeerders gebruik te maken. Het thema van de avond is ‘SME Entrepreneurship Future Thinking’, oftewel, MKB-ondernemers en succesvol toekomstdenken. De avond begint met 3 verschillende workshops voor de Nederlandse ondernemers. Vervolgens komen de internationale GES ondernemers aan en zijn er speed dates tussen de Nederlandse en buitenlandse deelnemers. ONL heeft van te voren de match gemaakt. Daarna begint het landentafel dinner. Iedere ambassadeur host een tafel. Tijdens dit dinner worden er speeches gehouden door:

– Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

– ONL-voorman Hans Biesheuvel

– Richard de Mos, wethouder Economie, Sport, Buitenruimte en 1e loco burgemeester van Den Haag

– VS-ambassadeur Pete Hoekstra