Nieuws

Martijn van Helvert nieuw bestuurslid ONL voor Ondernemers

Martijn van Helvert (43) wordt per 1 september bestuurslid van ONL voor Ondernemers. Hij gaat zich met name bezighouden met familiebedrijven en de stem van ondernemers bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Het bestuur van ONL bestaat verder uit de oprichters Hans Biesheuvel (voorzitter) en Mirjam Bink (penningmeester). 

Van Helvert was t/m maart 2021 Tweede Kamerlid namens het CDA. Daarna koos hij direct voor het ondernemerschap en startte een bedrijf onder de naam Van Helvert Dutch Consultancy BV. Momenteel is hij ook parttime tijdelijk wethouder in de Limburgse gemeente Roerdalen. Tijdens zijn Kamerlidmaatschap leerde Van Helvert ONL kennen als ‘hele sterke koepel voor ondernemers’: “ONL is echt een vraagbaak voor politici en ondernemers. Als Tweede Kamerlid kun je er uitstekend terecht als je wilt weten waar ondernemers in een bepaalde sector tegenaan lopen. Veel ondernemers kunnen op hun beurt via ONL veel beter in contact komen met politici en bestuurders dan wanneer ze het allemaal zelf hadden moeten doen. Als bestuurslid ga ik graag helpen met het blijven leggen van goede verbindingen.”

ONL voorzitter Hans Biesheuvel en Martijn van Helvert

Voorzitter Hans Biesheuvel is zeer verheugd dat Martijn van Helvert Ondernemend Nederland komt versterken: “We hebben Martijn leren kennen als een politicus met hart voor ondernemers. Hij is altijd goed opgekomen voor de belangen van ondernemers, begrijpt uitstekend wat er speelt bij zowel ondernemers als in de politiek en heeft hele goede contacten in politiek Den Haag én gemeenteland.”

Familiebedrijven

Martijn van Helvert zal als bestuurslid extra aandacht gaan besteden aan familiebedrijven: “Familiebedrijven zijn ontzettend belangrijk voor de economie. We denken bij familiebedrijven snel aan grote concerns, maar er zijn juist ook heel erg veel kleinere familiebedrijven, die lokaal goed zijn verankerd. Het mooie van familiebedrijven is dat juist zij vaak goed oog hebben voor de langere termijn en volgende generaties. Ik wil me er namens ONL voor gaan inzetten dat de belangen van familiebedrijven, zowel groot als klein, goed onder de aandacht van de overheid worden gebracht. Lokaal en nationaal.”

Hans Biesheuvel en Martijn van Helvert samen met kermisondernemers