ONL in de media

Media-aandacht Nationale Ondernemersdag 2016

Het laten horen van de stem van de ondernemer was een van de doelen van de Nationale Ondernemersdag 9 september 2016. Aan de media-aandacht naar aanleiding van het evenement te zien is dit gelukt. Hieronder vindt u een overzicht.

De Financiële Telegraaf Asscher: Aanval op flexwet is campagnegedoe 15-09-2016

“Rutte moest vrijdag op de Nationale Ondernemersdag zijn uiterste best doen om de nieuwe Wet Werk en Zekerheid wet niet af te vallen. Volgens fractievoorzitter Halbe Zijlstra zou de VVD ‘het ding’ graag zo snel mogelijk aanpassen en kamerlid Erik Ziengs heeft gezegd dat het een totale mislukking is.”

“Ondernemersorganisatie ONL is verheugd over de aanval van de VVD, want waarschuwde al voor de invoering van de wet in 2015 voor de ‘averechtse en desastreuze gevolgen’. ‘Het nieuwe ontslagrecht leidt alleen maar tot meer werkloosheid. Het opzeggen van een vast dienstverband is veel moeilijker geworden, terwijl de ketenbepaling is aangescherpt,’ zegt voorzitter Hans Biesheuvel.

Wel vindt hij dat de partijen nu actie moeten ondernemer en niet wachten tot het einde van de kabinetsperiode: ‘Ondernemers worden dagelijks met dit gedrocht geconfronteerd. Die kunnen niet wachten op de verkiezingen’.”

Het volledige artikel vindt u hier.

NU.nl FNV noemt kritiek VVD op flexwet opportunistische verkiezingsretoriek 15-09-2016

“Vanuit werkgeverskant klinkt al langer kritiek en nu laat ook de grootste coalitiepartij van zich horen. ‘Ik ben nog gehouden aan het regeerakkoord tot 15 maart. Afspraak is afspraak. Maar de VVD zal het ding graag aanpassen’, zei fractievoorzitter Halbe Zijlstra op een bijeenkomst met ondernemers.

‘Als ik die vraag eerlijk ga beantwoorden, heb ik een kabinetscrisis’, antwoordde Rutte tijdens hetzelfde optreden op de vraag wat hij van de Wwz vindt. VVD-Kamerlid Erik Ziengs zei tegen Nieuwsuur dat de wet is mislukt.”

Het volledige artikel vindt u hier.

Technischwerken.nl Kritiek op flexwet verkeizingsretoriek in 2016? 15-09-2016

“Fractievoorzitter Halbe Zijlstra liet op een bijeenkomst met ondernemers al een klein beetje van zijn standpunt merken door te zinspelen op een ding dat hij graag zou willen aanpassen. Toen premier Mark Rutte de vraag kreeg wat hij van de Wwz wet vindt gat hij het politiek netjes verpakte antwoord: ‘Als ik die vraag eerlijk ga beantwoorden, heb ik een kabinetscrisis’.”

Het volledige artikel vindt u hier.

Nieuwsuur Steeds meer kritiek op de Wet werk en zekerheid 14-09-2016

Nieuwsuur uitzending 14-09-2016

Vanaf 20:53 minuten.

Sprout Apple parkeert autoproject; Zijlsta: ‘geen boete zzp’ers’ 12-09-2016

“Zzp’ers die de nieuwe zelfstandigenwet overtreden, mogen geen boete krijgen. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. De Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie (DBA) is op 1 mei van kracht gegaan als vervanger voor de VAR. Maar de invoering verloopt alles behalve vlekkeloos. Op een bijeenkomst voor ondernemers in Den Haag zei Zijlstra: ‘Totdat de puinhoop is opgeruimd zijn boetes uitgesloten. En als het niet op korte termijn is opgelost, moeten we de varmaledijde DBA maar schrappen en iets anders verzinnen of teruggaan naar de VAR'”.

Het volledige artikel vindt u hier.

baaz Dit is de Nationale Ondernemer van Jaar 2016 12-09-2016

“De ondernemersprijs, ingesteld door UPS en ondernemersorganisatie ONL voor Ondernemers, is toegekend aan Van Zijverden van Dutch Flower Group vanwege het ‘unieke ondernemerschap van het familiebedrijf en de stormachtige groei sinds 1999’.”

Het volledige artikel vindt u hier.

bloemen planten nieuws Marco van Zijverden wint ondernemersprijs UPS en ONL 12-09-2016

Het artikel vindt u hier.

ZZP nieuws: VVD: ‘Geen boetes voor foute zzp-contracten’ 10-09-2016

Het artikel vindt u hier.

Z24 VVD: VAR-vervanger is een puinhoop, boetes voor foute zzp-contracten uitgesloten 10-09-2016

Het artikel vindt u hier.

NU.nl VVD’er Zijlstra vindt dat vervanger VAR niet goed werkt 09-09-2016

“De wet die bedoeld is om onderscheid te maken tussen echte zzpérs en mensen die eigenlijk in loondienst zijn, werkt niet goed. Dat vindt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra.

‘Er is veel ruis en onzekerheid bij ondernemers. Zolang die onduidelijkheid er is, mogen er geen boetes worden uitgedeeld aan ondernemers’, aldus Zijlstra vrijdag bij een bijeenkomst van ondernemersorganisatie ONL.”

Het hele artikel vindt u hier.

Financieel Dagblad VVD: Geen boetes voor foute zzp-contracten’ 09-09-2016

Het artikel vindt u hier.

Sprout Met deze 8 ingrepen wil ONL ondernemerschap aanjagen 09-09-2016

Het artikel vindt u hier.

Reformatorisch Dagblag Máxima duikt in Zeeuwse mossels en oesters 09-09-2016

“Prins Constantijn is in Den Haag bij het Internationale Ondernemersontbijt. Bij het begin van het ontbijt, dat de aftrap van de Nationale Ondernemersdag van ONL voor Ondernemers vormt, wordt Constantijn bevraagd over StartUpDelta2020. De prins is sinds deze zomer special envoy van het Nederlandse programma voor start-ups.”

Het volledige artikel vindt u hier.

RTL Z Klassiek beeld werkgevers en werknemers past niet meer bij deze tijd 09-09-2016

“Ondernemend Nederland (ONL) goit de knuppel in het hoenderhok. ‘De Wet Werk en Zekerheid moet terug naar de tekentafel’, zegt voorzitter Hans Biesheuvel. Hij biedt vanmiddag zijn alternatieve plannen aan in een schaduwbegroting.”

Het volledige artikel vindt u hier.

ZiPconomy Zijlstra (VVD): “Los eerst chaos Wet DBA op. Dan pas Boetes” 09-09-2016

Het artikel vindt u hier.