Nieuws

Minister Mark Harbers schaart zich achter ondernemers Hoeksche Waard

Rijkswaterstaat moet in gesprek met ondernemers uit de Hoeksche Waard over de dit jaar geplande afsluitingen van de Haringvlietbrug en Van Heinenoordtunnel voor onderhoud. Daar drong minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) maandagavond op aan tijdens een werkbezoek bij een transportbedrijf in Oud-Beijerland dat door Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en ONL werd georganiseerd. De ondernemersclub sloeg alarm over de bereikbaarheid door de toekomstige werkzaamheden aan deze belangrijke ontsluitingsroutes. 

“Ondernemers maken zich zorgen over de bereikbaarheid en willen weten waar zij aan toe zijn. Bovendien hebben zij veel goede ideeën die kunnen bijdragen aan de bereikbaarheid”, zegt ONL-voorman Hans Biesheuvel. “Denk aan het afsluiten van één tunnelbuis en niet twee tunnelbuizen tegelijkertijd. Een afsluiting van de tunnel afgelopen week leidde al tot een enorme chaos. Dat kwam ook doordat niet iedereen op de hoogte was hiervan.” 

Harbers nam de tijd om naar de ondernemers te luisteren en stelde dat de communicatie nog beter moet en dat er naar suggesties van ondernemers geluisterd moet worden. Zo kwam een transportbedrijf met een suggestie om de werkdag, gedurende de werkzaamheden, eerder te starten zodat het minder druk is op de weg. ‘’Dat kan door een rijtijdendispensatie te verlenen zodat de chauffeurs niet om 07.00 uur starten, maar om 05.00 uur. De minister wil dat Rijkswaterstaat in gesprek gaat met de ondernemers over dit soort zaken.” ONL houdt scherp in de gaten of dit ook daadwerkelijk gebeurt. Volgende maand vindt er een vervolggesprek plaats.