NieuwsPersberichten

Minister Kamp neemt Groeiagenda in ontvangst

Den Haag, 7 maart 2014
De Groeiagenda is te lezen via deze link

Minister Kamp neemt Groeiagenda in ontvangst

Vandaag biedt het Schaduwkabinet officieel de Groeiagenda aan aan Minister Kamp van Economische Zaken. De Schaduwministers willen de hand uitsteken naar het kabinet om samen te werken aan een duidelijke visie en een consistent beleid zodat ondernemers ervoor kunnen zorgen dat de economie en de werkgelegenheid groeien.

Een krachtige en slagvaardige economie. Wendbaar, innovatief en duurzaam. Dat is het beeld van Nederland van de toekomst dat het schaduwkabinet heeft. Hoe het schaduwkabinet dat wil bereiken? Dankzij de creativiteit en veerkracht van onze ondernemers.

Minister Kamp: “Het MKB – bedrijven tot 250 werknemers – is de economische motor van ons land. Initiatieven van ondernemers die er op gericht zijn deze motor nog harder te laten lopen, zijn van harte welkom. Ik blijf graag in gesprek over de mogelijkheden om ambitieuze ondernemers ruimte te bieden en succesvol te laten zijn.”

Hans Biesheuvel, Premier van het Schaduwkabinet: “Met deze Groeiagenda geven we een voorzet aan de politiek met concrete plannen voor de koers van Nederland. De ondernemers kunnen in Nederland de economie weer laten groeien. Het Schaduwkabinet is van harte bereid om inhoudelijk verder te spreken met minister Kamp over de uitvoering van de Groeiagenda. Maar vooral dat we de mouwen opstropen, de kansen liggen er en laten we het met z’n allen gaan waarmaken!”

De kernambities op een rij:
1. Jaarlijks 2% groei van duurzame maakindustrie
2. Jaarlijks 3% van het BBP investeren in innovatie
3. In 2015 staan we in de top 10 van de Doing Business Index v.d. Wereldbank
4. Uiterlijk in 2017 3% duurzame, structurele groei
5. Streven naar een begrotingsevenwicht in 2018
6. In 2020 top 5 van de wereld op gebied van economische vernieuwing en duurzaamheid
7. In 2020 exporteert 25% van het aantal kleinere bedrijven naar het buitenland (nu: 11%)
8. Verdubbeling succesvolle start-ups in 2020

De volledige Groeiagenda is hier te lezen