Nieuws

Minister-president bezocht Haagse ondernemers met ONL en Qredits

Minister-president Mark Rutte bezocht samen met Hans Biesheuvel van ONL voor Ondernemers en André Dolsma van Qredits afgelopen weekend vier Haagse bedrijven vol energie en innovatieve plannen voor de toekomst. “Het was een geslaagd en ontspannen bezoek”, zegt ONL-voorman Hans Biesheuvel.

De eerste stop was sportschool All About You Gym aan de Hooikade van Daniël en Robin van Deventer. “Een echt Haags familiebedrijf dat wordt gerund door de broers met hun moeder Irene op de achtergrond. Vlak voor corona begonnen zij met hun eigen zaak”, vertelt Biesheuvel. Rutte kreeg een rondleiding door de sportschool en ging in gesprek over ondernemen in uitdagende tijden. 

Daarna werd koers gezet richting Voorburg naar Bakkerij Klink van Max van der Zijden. Hij bestiert meerdere vestigingen in Den Haag en omgeving. “Van der Zijden vertelde vol lof over het ondernemerschap”, zegt de ONL-voorman.

Het laatste deel van het informele werkbezoek vond plaats in Scheveningen. In de haven is Boeg een belangrijke speler op het gebied van scheepsreparatie, constructiewerk op maat en afvalwaterzuivering. “Een interessant bedrijf dat wij onder het genot van een haring en een biertje hebben bekeken. Leuk detail was dat de oma van bedrijfsmanager Miranda Vink nog heeft opgepast op Rutte. Er kwamen allerlei bijzondere verhalen los”, aldus Biesheuvel.

Laatste stop was strandtent La Cantina op het Zuiderstrand die bezig is met het ontwikkelen van de duurzaamste strandtent van Nederland.