Nieuws

Mirjam Bink bij WNL Haagse Lobby

Op maandag 8 mei 2017 was Mirjam Bink te gast bij het radioprogramma WNL Haagse Lobby op Radio 1. Gesproken werd over de verlenging van de werkloosheidsuitkering (WW) en de onenigheid in de ‘polder’.

Mirjam Bink: “Wij zitten duidelijk niet in de polder, maar daarbuiten. Wij halen de mening op bij de ondernemer zelf en leggen die rechtstreeks bij de politiek. Dat is het grote verschil. Bij ondernemers zie je dat ze er wel klaar mee zijn, dat er elke keer vanuit de polder akkoorden worden gesloten die veelal ten koste gaan van het midden- en kleinbedrijf. Ondernemers willen graag op een andere manier hun stem laten horen. We moeten niet weer iets optuigen met zijn allen dat ten koste gaat van Nederland.”

“Je moet voldoende feeling houden met de wat er speelt in Nederland. Binnen de snel veranderende economie en maatschappij moet je draagvlak behouden. Dat betekent dat je de thermometer er continu in moet houden, om te voorkomen dat we wetgeving krijgen die niet meer aansluit bij de wensen van de ondernemers,” aldus Mirjam Bink.

“Ik ben het eens dat het model dus niet werkt vanuit werkgeverskant, omdat met voornamelijk het belang van het grootbedrijf wordt gediend. Inmiddels is het wel zo dat 70% van de werkgelegenheid bij het mkb zit, die trend zet zich alleen maar voort. Dus het is ons aller belang dat de mkb’ers gewoon weer mensen willen gaan aannemen. Het werkgeversrisico is nu op dit momenteel zo hoog dat het niet meer aantrekkelijk is.”

“We willen zoveel mogelijk werkgelegenheid, we gunnen mensen het werk en we gunnen het ondernemers om te groeien, dat moeten we met z’n allen goed regelen.”

Klik hier om de uitzending terug te luisteren (vanaf 37:30 min)