Columns & Opiniestukken

MKB Boete – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

MKB Boete

Donderdag 22 maart 2018

Dit kabinet doet net alsof het er voor de ondernemers is. In de praktijk merken we hier nog weinig van. Maatregelen die er op het oog goed uit zien blijken steevast een sigaar uit eigen doos. Dit is ook het geval bij de verhoging van het Box-2 tarief naar 28,5%, die voelt als een boete voor het mkb.

Multinationals krijgen hun voordeeltjes en belastingverlagingen, de ondernemers mogen ervoor betalen. De MKB-Boete laat ze alsnog opdraaien voor de lokkertjes van het kabinet. De opportunistische overheid benadeelt hiermee goed ondernemerschap.

Jarenlang werden ondernemers gestimuleerd om geld in hun BV te houden. Voor innovatie en de toekomst. Wie toen spaarzaam was wordt nu gestraft, met de MKB-Boete. Van de zuurverdiende winst moet nóg meer ingeleverd worden, zelfs als daar al het hoge VPB-tarief over is betaald. Dit is gewoon onrechtvaardig. De parallel met de aflosboete is snel gelegd.

 Ondernemers komen er onder de streep zeer bekaaid van af. Ze zijn hoofdsponsor van het grootbedrijf en kabinetsplannen, maar krijgen daar te weinig voor terug. Dat pikken we niet langer. De MKB-Boete moet van tafel. Hier ga ik de komende tijd vol tegenaan. Wie doet er met me mee?